Крайният срок за заплащане на нови акции на ИХ България е 5 декември

599
Закупени бяха всичките 6 340 138 права на Индустриален холдинг България (), които бяха предложени на открития аукцион, проведен на 20 ноември на БФБ, съобщават от дружеството.

Правата бяха реализирани на средна цена от 3.61 лв., като бе достигната най-висока цена от 7.50 и най-ниска - от 3.605 лв.

Срокът за упражняване на правата, закупени на аукциона, е до 5 декември 2007 г., като същата дата е и крайният срок за заплащане на нови акции от всички лица, записали такива в рамките на настоящото увеличение на капитала на холдинга.

Съотношението права-акции е 3 към 2 - всеки три права дават възможност за записване на две нови акции. Всяко лице може да запише такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права, умножен по 2/3.

Към настоящия момент акционерната структура на ИХБ е над 55 000 физически лица, притежаващи около 25% от капитала и над 100 юридически лица, притежаващи 75% от капитала. Акционери с над 5% са Венсайд Ентърпрайсиз Лимитед с 31.36%, Буллс АД с 12.10% и ДЗХ АД с 6.03%. Всички те са записали нови акции.

Акционери на ИХБ са и почти всички български пенсионни фондове, както и много инвестиционни фондове. Сред чуждите акционери, които притежават акции са UBS, Raiffeisen Zentralbank, Bank of New York, Bank Austria Creditanstalt, NBG, Hansapank Clients, ABN Amro Bank, Mei-Roemenie, EFG Eurobank, Danske fund и/или техни клиенти.

В рамките на публичното предлагане капиталът на ИХБ ще бъде увеличен от 26 254 040 лева на до 43 756 733 лева, чрез издаване на до 17 502 693 броя нови обикновени безналични акции с право на глас с номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 2.40 лева.

Капиталът на дружеството ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко 15 млн. акции. Увеличаването на капитала на Индустриален холдинг България ще бъде реализирано с цел да се финансират инвестиционни проекти на дъщерни дружества, като средствата ще се насочат основно в морски транспорт и пристанищна дейност.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg