Кремиковци АД изплати заплатите на всички 8 000 работници и служители в предприятието за месеците март и април, като в допълнение са преведени и всички дължими пари за социални придобивки за храна.

Това съобщиха от мениджмънта на Кремиковци АД и уточниха, че общата сума от 11 млн. евро е осигурена след сключване на договор за заем между дружеството и компанията Акселор Митал за 30 млн. евро с годишна лихва от 2%.

Благодарение на успешното финализиране на споразумението за заем, мениджмънтът на Кремиковци АД ще обезпечи стабилната работа на комбината и ще реализира два проекта за реконструкции, съгласно изискванията за екологично съобразно производство. 11 млн. евро са предназначени за гарантиране на доставки на ключови суровини, като коксови въглища и др.

С 8 млн. евро ще бъде финансирана реконструкцията на Конвектор 1 и Електропещ 3 в завода. Тя започва още днес и ще приключи до 60 дни и ще доведе до подобряване на екологичните стандарти на производство.

Междувременно комбинатът продължава да работи съгласно производствения план за изпълнение на договорите за доставка на готова продукция.

Снимка: Profit.bg