Във връзка с появилите се публикации за разговори между собственика на Кремиковци АД Прамод Митал и официални държавни лица във връзка със затварянето на "Кремиковци" АД от комбината изпратиха съобщение до Министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров, Бойко Борисов, кмет на Столична голяма община и средствата за масова информация.

В съобщението се посочва, че нито Прамод Митал, нито който и да е друг официален представител на "Кремиковци" АД е разговарял с официални държавни лица за затварянето на комбината.

Това което се обсъжда е как по най-бърз и ефективен начин да се решат екологичните въпроси в комбината и как да се изпълни неговият План за жизнеспособност и инвестиционните ангажименти към Европейската комисия и правителството на Република България.

От Кремиковци отбелязват, че не отхвърлят нито един проект, включително проектите за изграждане на високотехнологичен парк върху земи на "Кремиковци" АД.

Смятаме тези проекти за интересни и работим върху тях, но във всички случаи те не са свързани със закриването на "Кремиковци" АД, като целта е преструктурирането му като модерен комбинат, отговарящ на всички екологични изисквания.

Рано днес акциите на Кремиковци се търгуват на нива от 18.00 лв. за брой.