Кремиковци: Не е преговаряно за затваряне на комбината

571
Кремиковци: Не е преговаряно за затваряне на комбината

Във връзка с появилите се публикации за разговори между собственика на Кремиковци АД Прамод Митал и официални държавни лица във връзка със затварянето на "Кремиковци" АД от комбината изпратиха съобщение до Министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров, Бойко Борисов, кмет на Столична голяма община и средствата за масова информация.

В съобщението се посочва, че нито Прамод Митал, нито който и да е друг официален представител на "Кремиковци" АД е разговарял с официални държавни лица за затварянето на комбината.

Това което се обсъжда е как по най-бърз и ефективен начин да се решат екологичните въпроси в комбината и как да се изпълни неговият План за жизнеспособност и инвестиционните ангажименти към Европейската комисия и правителството на Република България.

От Кремиковци отбелязват, че не отхвърлят нито един проект, включително проектите за изграждане на високотехнологичен парк върху земи на "Кремиковци" АД.

Смятаме тези проекти за интересни и работим върху тях, но във всички случаи те не са свързани със закриването на "Кремиковци" АД, като целта е преструктурирането му като модерен комбинат, отговарящ на всички екологични изисквания.

Рано днес акциите на Кремиковци се търгуват на нива от 18.00 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg