Кремиковци обеща заплати на бивши работници

849
Кремиковци обеща заплати на бивши работници

Над 6 000 бивши работници на металургичния комбинат "Кремиковци" очакват да получат дължимите им неизплатени заплати. В края на месеца ще бъдат раздадени банковите карти за превод на парите.

Работниците ще получат 100% от дължимите им възнаграждения. Това става възможно, след като предприятието беше обявено в несъстоятелност и впоследствие продадено на нов собственик.

През април т.г. обявеният в несъстоятелност "Кремиковци" беше купен от 26-годишния Лъчезар Варнаджиев за сумата от 316 млн. лв., който по-късно го препродаде на кипърска офшорка.

С парите от сделката ще бъде разплатено дължимото, но това няма да стане веднага. Причината е, че предстои съдът да се произнесе окончателно преди да започне разплащането.

И все пак синдикът на дружеството е оптимист, че е реално да се очаква до края на следващия месец хората най-сетне да получат парите си. Картите, на които всички ще получат парите си, ще се раздават по азбучен ред в отдел „Кадри" на предприятието в Ботунец.

За тези, които пропуснат датата за получаване на картата, ще има резервни дати през декември. А ако картите се забавят повече, парите ще бъдат преведени в клонове на обслужващата банка. Тъй като много хора, работили в комбината, са заминали в чужбина, техни близки могат да получат парите им.

Необходимо е обаче да имат нотариално заверено пълномощно. Наследниците на починали служители също могат да получат обезщетенията на своите близки с определени документи.

Източник: bTV

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg