"Кремиковци" (

) отново работи с пълен капацитет, съобщиха от пресцентъра на дружеството, цитирано БТА.

В прессъобщението се припомня, че това е станало възможно сред поредица от срещи, започнали от 1 март под ръководството на министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров, които са довели до това комбинатът да влезе днес между 13.30 ч. и 14.00 ч. в нормалния си режим.

Ръководството на "Кремиковци" АД изразява силното си чувство на благодарност и оценява усилията, вложени и от двата синдикални органа - КНСБ и "Подкрепа", и на президента на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев по време на преговорите, а също и на служителите, които осигуриха безопасността на завода изключително професионално, се посочва в прессъобщението.

От "Кремиковци" АД изказват дълбоката си признателност и към министъра на икономиката и енергетиката, заместник-министрите, премиера, новия представител на правителството в Управителния съвет на комбината, към ръководствата на БДЖ, НЕК и "Булгаргаз", и към представителите на Насърчителната банка за усилията, положени от тях, за да бъде сключено забележителното споразумение, подписано от всички партньори, се казва още в прессъобщението.