"Кремиковци" – пушилката продължава

934

Облаците дим, излизащи от "Кремиковци", продължават, показат снимки на Profit.bg. Нещо повече – пушилката не намалява.

Само преди три седмици от комбината съобщиха, че вече работят на пълен капацитет. Това стана възможно след поредицата от срещи, започнали от 1 март под ръководството на министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров.
Още няколко седмици пък ще са необходими на консултантите от Мерил Линч, за да приключат сделката с един от заявилите интерес кандидати. Оттам информираха, че са се свързали с около 20 стоманодобивни фирми от цял свят, 7 от тях проявили интерес към „Кремиковци” АД, а най-активни били преговорите с 3 от тях.

Едната е „Арселор Митал” на Лакшми Митал – брат на настоящия мажоритарен собственик.Съгласно плана за жизнеспособност за периода 2006-2007 г. дружеството трябваше да инвестира в проекти за опазване на околната среда около 47 млн. лв. До 15 ноември 2007 г. в екологизацията на производството са вложени 21 млн. лв., а през 2008 г. трябва да бъдат инвестирани още 25.5 млн. лв.

"Кремиковци" приключи 2007 г. с неконсолидирана загуба в размер на 35.93 млн. лв. спрямо 280.792 млн. лв. отрицателен финансов резултат за година по-рано. Нетните приходи от продажби са 1.427 млрд. лв., като се повишават от 926 хил. лв. за година по-рано.

Само за четвъртото тримесечие на годината компанията има печалба от 30.982 млн. лв. спрямо 63.399 млн. лв. загуба за година по-рано.

Рано днес сделки по позицията липсват, като офертите купува/продава са на нива от 17.10/19.00 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Concepto - подходящата врата за всеки стил на обзавеждане у дома

Дървените интериорни врати Hörmann залагат на висококачествени...