Кремиковци АД (

) подписа договор за ишлеме с Арселор Митал, съобщиха от пресцентъра на металургичния комбинат.

Международната компания е подписала договор с все още настоящия собственик на комбината Глобал стийл холдинг, според който в комбината ще се доставят суровини, които да се преработват в стомана и да се реализират като част от споразумение за търговско представителство.

Предвидено е и задължение за инвестиции в екологични инсталации и помощ при осъществяването на ремонти, за които Арселор ще помага.

В началото Кремиковци АД ще произвежда около 60 хил. тона стомана на месец, като с времето и подобряването на състоянието на мощностите ще нарастват и производствените обеми.

Възможно е сътрудничеството да доведе и до бъдещи инвестиции, се казва още в съобщението. Ден по-рано за възможността да се подпише това споразумение спомена оперативният директор на Арселор Митал Фолкер Швих, който обяви това като съдействие комбнатът да оцелее докато тече процедурата по несъстоятелност и собствеността върху активите се смени.

Към момента последната сключена сделка с книжата на Кремиковци АД на борсата е на 2.35 лв. или 6.75% под цената на отваряне днес. Обемът изтъргувани книжа е 15 070 лота като средната им стойност е 2.38 лв.

Изтоник:БГНЕС, Снимка:БГНЕС