КТБ, ПИБ, ОЦК и Холдинг Пътища са новите членове на SOFIX

871
КТБ, ПИБ, ОЦК и Холдинг Пътища са новите членове на SOFIX

На проведено заседание на Съвета на директорите на БФБ-София АД днес бе взето решение за промяна в структурата на BG40 и SOFIX.

КТБ, ПИБ, Оловно-цинков комплекс и Холдинг Пътища са новите членове на SOFIX. От изчислението на индекса отпада Петрол АД.

От BG40 ще бъдат извадени Алкомет АД-Шумен, Проучване и добив на нефт и газ АД-София, Фаворит Холд АД-София, Полимери АД-Девня, ЕМКА АД-Севлиево и Декотекс АД-Сливен.

На тяхно място ще бъдат добавени Мостстрой АД-София, ТБ Корпоративна търговска банка АД-София, Девин АД-Девин, Арома АД-София, Елхим Искра АД-Пазарджик и Ломско пиво АД-Лом.

Промяната следва да се извърши на седмия ден, следващ решението на Съвета на Директорите на БФБ-София АД, или 13 март 2008 г. Днес BG40 се повиши с 0.29%, до 391.92 пункта.

В началото на февруари Profit.bg прогнозира, че Полимери и Декотекс ще отпаднат от изчислението на индекса. Като други компании “под заплаха” тогава посочихме Емка и Фаворит Холд, както и Проучване и добив на нефт и газ.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg