КТБ с 22 млн. лв. печалба до края на октомври

570
КТБ с 22 млн. лв. печалба до края на октомври

Към края на месец октомври Корпоративна търговска банка АД успя да преизпълни планирания финансов резултат, както и редица други показатели, заложени във финансовия план на институцията за цялата 2007 г. Това показва неконсолидираният отчет на банката към 31 октомври 2007 г.

Сериозен е ръстът при нетната печалба на банката. Нейният размер достига 22.017 млн. лв., което е с 284 хил. лв. повече от планираното за цялата година.

Средните активи за първите десет месеца достигат 1.201 млрд. лв., при планиран годишен размер на този показател от 1.086 млрд. лв.

Собственият капитал на Корпоративна търговска банка АД към 31.10.2007 г. достига 155.342 млн. лв., което представлява увеличение над два пъти от края на миналата година.
Преизпълнени са и финансовите коефициенти за възвращаемост на собствения капитал и възвращаемост на активите. Стойността на първия показател е 21.91%, като заложеният му размер в плана е 17.22%. Възвращаемостта на активите достига 2.20% при планирана стойност от 2% за края на 2007 г.

Предвижда се до края на годината темповете на нарастване на финансовите показатели да се запазят. Има сериозни основания да се очаква, че печалбата ще продължи да расте и ще достигне още по-високи равнища от прогнозираните.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg