Купиха 101 хил. права на Актив Пропъртис АДСИЦ на аукцион

409

Днес на Българска фондова борса се проведе аукцион за продажбата на 101 211 права на Актив Пропъртис АДСИЦ, срещу които не са записани акции. Цялото количество бе пласирано в 14 сделки на цени от 0.01 до 0.09 лв. за право.

Всяко закупено право ще даде възможност на инвеститорите да запишат по три от новите акции на фонда по номинална цена от един лев и емисионна цена от 1.50 лв. Актив Пропъртис АДСИЦ планира да увеличи капитала си от 5.2 млн. лв. на 20.8 млн. лв.

 

В края на януари с решение на Съвета на директорите на БФБ-София АД бе взето решение за регистриране на ИП Юг маркет АД като маркет мейкър по емисията, като срокът на договора между емитента на ценните книжа и маркет-мейкъра е 1 година.

 

Според споразумението, максималният размер на отклонението в процент между цените на котировката "купува" и на котировката "продава" (спред) е до 5 на сто.

 

Минималният дневен обем на търговия е 1000 акции, като минималният оборот за търговия в рамките на всяка сесия - 1 500 лв. Също така минималният обем ценни книжа, предмет на котировка, е 1000 акции.

Днес общо 200 акции от Актив Пропъртис АДСИЦ бяха изтъргувани на ниво от 1.58 лв. за брой, което е с 1.94% по-скъпо от предходната сесия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg