Днес на Българска фондова борса се проведе аукцион за продажбата на 101 211 права на Актив Пропъртис АДСИЦ, срещу които не са записани акции. Цялото количество бе пласирано в 14 сделки на цени от 0.01 до 0.09 лв. за право.

Всяко закупено право ще даде възможност на инвеститорите да запишат по три от новите акции на фонда по номинална цена от един лев и емисионна цена от 1.50 лв. Актив Пропъртис АДСИЦ планира да увеличи капитала си от 5.2 млн. лв. на 20.8 млн. лв.

В края на януари с решение на Съвета на директорите на БФБ-София АД бе взето решение за регистриране на ИП Юг маркет АД като маркет мейкър по емисията, като срокът на договора между емитента на ценните книжа и маркет-мейкъра е 1 година.

Според споразумението, максималният размер на отклонението в процент между цените на котировката "купува" и на котировката "продава" (спред) е до 5 на сто.

Минималният дневен обем на търговия е 1000 акции, като минималният оборот за търговия в рамките на всяка сесия - 1 500 лв. Също така минималният обем ценни книжа, предмет на котировка, е 1000 акции.

Днес общо 200 акции от Актив Пропъртис АДСИЦ бяха изтъргувани на ниво от 1.58 лв. за брой, което е с 1.94% по-скъпо от предходната сесия.