Курортът "Албена" (

) ще развлича туристите през новия сезон с ботаническа разходка, съобщи за БТА ландшафтният инженер във ваканционното селище Димитър Братоев.

Летовниците ще могат да разгледат кътове с цветя, редки дървета, обособени в 14 зони в черноморския комплекс. Албиции край новия хотел "Фламинго" ще радват с розови багри през лятото. Бамбук, декоративни треви ще красят терена край хотел "Доростор". Ботаниците предвиждат да изненадат гостите на курорта и с диви орхидеи.

Курортният комплекс ще работи по съвместна програма със студенти от Лесотехническия университет в София, каза Братоев.

Очаква се от абсолвентите, които подготвят дипломни работи, да дадат идеи за облагородяване на терена в местността "Мочурището" и лагер "Бригантина" в курорта. Бъдещите лесотехници ще помогнат да бъде изградена градина за производство на рози в близкото село Рогачево върху площ от 20 декара.

Градинарите от ваканционното селище ще се включат в благотворителни акции за деца от социални домове и за деца с увреждания. Децата трябва да бъдат приучени да се радват на природата, защото такъв контакт също лекува, казаха от курорта. Децата ще засаждат цветя и ще бъдат възнаградени за помощта си с пикник.