КЗК наложи санкция за въвеждане в заблуждение

797
КЗК наложи санкция за въвеждане в заблуждение

Комисията за защита на конкуренцията установи извършено нарушение по чл. 31 във връзка с чл. 29 от ЗЗК от страна на ЕТ «Славейко Маев-Изола РМ», гр. Враца и наложи имуществена санкция в размер на 5 295 лв.

Едноличиният търговец извършва строително-изолационни дейности и ремонти на територията на АЕЦ Козлодуй.

Производството по безспорен начин установи, че в периода 2006 - 2009 г. ответникът е участвал и е бил избран за изпълнител в 7 процедури за обществени поръчки с възложител АЕЦ Козлодуй, като е прилагал ксерокопие на чужд сертификат за качество по ISO 9001: 2000 и е подправял данните в него в своя полза. Наличието на сертификат за качество е било условие за допустимост на участниците в процедурите.

КЗК счита, че с многократните си недобросъвестни действия ответникът е въвел в заблуждение изборната комисия и е осъществил нелоялна конкуренция спрямо дружествата, участващи в обществените поръчки.

При определяне на санкцията Комисията е взела под внимание икономическото състояние на ЕТ «Славейко Маев-Изола РМ», който, след заплащането й, да бъде в състояние да оперира пълноценно на пазара в конкурентни условия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg