КЗК одобри сливането на осем дружества в нова компания - Зърнени храни България АД

476
Комисията за защита на конкуренцията разреши сливането на “Слънчеви лъчи България” АД, гр. София, “Зърнени храни трейд” АД, гр. София, “Бек Интернешънъл” АД, гр. София, “Зърнени храни – Вълчи дол” АД, гр. София, “Зърнени храни – Балчик” ЕАД, гр. София, “Зора” АД, гр. Русе, “Прима Агрохим” ЕООД, гр. Добрич и “Химимпорт Агрохимикали” ЕООД, гр. София.

В резултат на сделката, всички активи и пасиви на предприятията ще преминат към новоучреденото дружество “Зърнени храни България” АД, гр. София.

Комисията постанови предварително изпълнение на решението.

Проучването показва, че сливането ще се отрази основно на пазара на търговия със зърнени и маслодайни култури, и на пазара за производство на растителни масла и мазнини. Предвид пазарните дялове на участниците, не се очаква концентрацията да повлияе съществено в този сектор.

В стратегията за развитие на “Зърнени храни България” АД е предвидено, през 2008 г., да започне производство на биодизел.

КЗК счита, че планираната концентрация няма да доведе до негативни промени на разглеждания пазар.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg