КЗК отмени решение за възлагане на малка обществена поръчка

874
КЗК отмени решение за възлагане на малка обществена поръчка

Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно Решение № 45/18.01.2011г. на изпълнителния директор на СБАЛИПБ „Проф. Иван Киров" ЕАД за откриване на процедура за възлагане на малка обществена поръчка с предмет „Доставка на готова храна по диети за пациенти на СБАЛИПБ „Проф. Иван Киров" ЕАД".

КЗК счита, че включването на показател „Срок на доставяне", отчитащ индиректно като предимство мястото на ситуиране на базата на участника спрямо адреса на възложителя ограничава конкуренцията, същият неизбежно осигурява предимство при равни други параметри в общата оценка на онези участници, които могат да ползват като кухни помещения в сградата на самия възложител или в непосредствена близост до него, като необосновано се дискриминират онези, чиито кухни са на по-далечно отстояние, без по същество това да оказва влияние върху възможностите им за качественото изпълнение на поръчката.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването му на страните.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg