КЗК разреши продажбата на Енергия АД - Търговище

482
Комисията за защита на конкуренцията разреши придобиване на самостоятелен контрол върху Енергия АД-Търговище от страна на EnerSys Holdings Luxembourg S.a.r.L., Люксембург.

КЗК постанови предварително изпълнение на решението си.

EnerSys Holdings е част от групата EnerSys, която притежава над 100 години опит в производството на батерии и е представена с поделения за продажби и услуги в световен мащаб.

Преди сключването на сделката, пазарните дялове на участниците са под установения праг за господстващо положение. КЗК установи, че припокриването в дейността на дружествата е минимално както на пазара на тяговите, така и на стационарните батерии.

Потребителското търсене в тази област е непостоянно, тъй като клиентите често сменят една марка с друга.

Комисията счита, че планираната концентрация няма да промени конкурентната среда на разглежданите пазари. Като резултат от нея може да се очаква увеличаване на инвестициите в Енергия АД и повишаване на конкуретоспособността на компанията.

През януари EnerSys Holdings (Luxembourg) S. a. r. l.-Люксембург, 100% дъщерно дружество на щатската EnerSys, придоби 90.13 на сто от капитала на дружеството за общо 17 млн. долара.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg