КЗК разреши продажбата на Пикадили

745
КЗК разреши продажбата на Пикадили

Комисията за защита на конкуренцията разреши придобиване на пряк едноличен контрол от страна на „Делез „Дъ Лайън" Недерланд Би Ви", Нидерландия върху „Делта Макси д.о.о.", Сърбия, а оттам и на косвен едноличен контрол върху неговото дъщерно предприятие в България - „Пикадили" ЕАД.

Концентрацията ще се осъществи посредством закупуване на целия дружествен капитал на дружеството. КЗК постанови незабавно изпълнение на решението, съобщават от ведомството.

Делез груп е международна група, базирана в Белгия, специализирана в търговията на дребно с хранителни и нехранителни стоки на територията на шест държави и оперира общо 2 740 магазина.

Проучването установи, че Делез и предприятията от неговата икономическа група, не осъществяват стопанска дейност на територията на страната и не се очаква промяна в пазарното положение на участниците след сделката.

КЗК счита, че планираното придобиване не би могло да засегне ефективната конкуренция в разглеждания сектор.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg