КЗК санкционира „Попов и син" за имитация

1680
КЗК санкционира „Попов и син

Комисията за защита на конкуренцията установи извършено нарушение на чл. 35, ал. 1 от ЗЗК от страна на «Попов и син» ООД, гр. Бургас, и наложи имуществена санкция в размер на 6 005 лв.

От 2005 г. до момента «Стимар» ЕООД предлага на пазара дървени детски люлки Max Relax, чието производство възлага на „Батерия" АД, Никопол.

От своя страна ответното дружество доставя изделия на «Стимар» с обозначението «Произведено в България от „Стимар" ЕООД, гр. София за «Попов и син» ООД, гр. Бургас».

Производството установи, че от април до юни т.г. ответното дружество е продължило да използва същия етикет при доставянето в Кауфланд на люлки с различни от утвърдените характеристики - вид, дебелина и форма на използвания материал, като по този начин е създало обективна възможност за въвеждане в заблуждение на потребителите.

При определяне на санкцията КЗК е взела под внимание краткия период на нарушението, икономическото състояние на ответника и оказаното съдействие от негова страна.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg