КЗП настоява “БТК Мобайл” ЕООД да премахне неравноправна клауза в общите си условия

824
КЗП настоява “БТК Мобайл” ЕООД да премахне неравноправна клауза в общите си условия

След дадени препоръки от Комисията за защита на потребителите “БТК Мобайл” ЕООД отказа да отстрани неравноправна клауза в общите условия към типов договор, който Vivatel предлага на своите клиенти.

Клаузата е разписана така, че тя дава възможност на оператора, при определени условия, да прекрати едностранно индивидуалния договор, при това незабавно, без да е предвидена възможност потребителят да стори същото, в случай че не е доволен от изпълнението на задълженията на фирмата.

Неравноправната клауза е открита от експерти на контролния орган след преглед и анализ на Общите условия за уреждане взаимоотношенията между “БТК Мобайл” ЕООД и абонатите и потребителите на далекосъобщителни услуги, представяни чрез обществената далекосъобщителна подвижна клетъчна мрежа по стандарт GSM и по стандарт UMTS.

Комисията за защита на потребителите ще продължи да настоява пред “БТК Мобайл” ЕООД да премахне този текст от общите условия към договора си, който води до значително неравновесие между правата и задълженията на потребителя и търговеца или да го промени така, че да има възможност за аналогично действие от страна на потребителя. В случай че фирмата откаже да се съобрази с настоятелните препоръки, контролният орган ще предяви иск в съда за провъзгласяване на клаузата за нищожна.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg