„Публикуваният материал за Девин във в. Капитал съдържа значително количество подвеждаща информация", заяви за Profit.bg Цветан Лъжански, изп. директор на Девин, без да уточни неточностите.

Той допълни, че компанията ще излезе с официална информация по въпроса по-късно днес.

Както в. Капитал писа в последния си брой публичното дружество вече има нов собственик, в лицето на фонда за дялово инвестиране Advent International. По тяхна информация, потвърдена от двама независими източници, фондът е подписал през миналата седмица договор за покупка на контролния пакет акции в Девин.

Според вестника цената на сделката за цялата компания е 40 млн. евро (78 млн. лв.). Обект на покупката са 82% от капитала, от които 75.3% са собственост на австрийската компания Soravia, а останалата част са акции на висшия мениджмънт на Девин.

В края на август Deal Watch информира, че Advent International финализира споразумението за покупка на контролния пакет от акции в Девин.

„Сделката между страните предстои", сподели източник на Deal Watch. Транзакцията се очаква да е на стойност малко над 40 млн. евро, от които 15 млн. евро са дълг, според втори източник, близък до компанията.

През юли от Deal Watch информираха, че частният инвестиционен фонд Advent International е започнал ексклузивни преговори за закупуване на контролен пакет в бутилиращата компания.

Soravia придоби контрол над бутилиращата компания през 2005 г. По последна информация Девин държи 30% от пазара на минерална вода у нас. Дружеството е официален дистрибутор на енергийната напитка Red Bull и соковите Granini.

Към момента акциите на Девин поскъпват на борсата с 8.73% за лот (3.30 лв.), при общо изтъргувани 25 380 книжа.