На проведено заседание на Съвета на директорите на Лесопласт АД от 14 януари e прието решение за свикване на извънредно ОСА, съобщават от компанията в съобщение, публикувано на сайта на БФБ. За дата на събранието е избрана 14 март от 11.00 часа в гр. Троян, кв. Велчевски, административната сграда на дружеството.

Дневният ред включва овластяване на изпълнителния директор на Лесопласт АД, съгласно чл. 114, ал. 1 от ЗППЦК за сключване на сделки между дружеството и Welde GmbH, като заинтересувано лице по смисъла на чл. 114, ал. 5 от ЗППЦК.

Предвидено е и обсъждане на решение за овластяване от ОС на акционерите на изпълнителния директор, съгласно чл. 114, ал. 1 от ЗППЦК за сключване на сделки между Лесопласт АД и Deltawood Trading Limited, Кипър, като заинтересувано лице по смисъла на чл. 114, ал. 5 от ЗППЦК.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 31 март от 10.30 часа на същото място и при същия дневен ред. Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери, 14 дни преди датата на ОСА, или към 29 февруари

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на БФБ, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА е 27 февруари.

Сделки с акции на компанията от Троян на БФБ все още не са сключени днес. Вчера се размениха 281 книжа срещу 201.2 лв. средно за бройка. Постигнатата цена бе с 11.13 лв. по-малко от стойността им в края на миналата седмица.