Лев Инвест – най-новият АДСИЦ на пазара

1159
Лев Инвест АДСИЦ е поредното дружество със специална инвестиционна цел, вписано в Централен депозитар, показват данни от седмичния бюлетин на институцията.

Основни акционери във фонда са Дженерал Лизинг и ЗК Лев Инс, имащи респективно 70 и 30% от дружеството.

Към края на август ЗПК Лев Инс има 7.30% от пазара на общо застраховане у нас. В началото на месеца Националната агенция за кредитен рейтинг, асоцииран партньор на Moody’s Investors Service в България, присъди първоначален местен рейтинг за финансова стабилност на застрахователната компания.

През май общото събрание на ЗПК "Лев Инс" АД реши да стартира процедура за публично предлагане на акции на Българска фондова борса.

В изявление на застрахователната компания бе съобщено, че листването на БФБ-София е в отговор на инвеститорския интерес, както и че по този начин ще се осигури необходимата прозрачност за гарантиране сигурността на клиентите й, както и възможността за участие в капитала на дружеството.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...