Ломско пиво АД публикува финансови отчети всеки месец

876
Ломско пиво АД публикува финансови отчети всеки месец

Ломско пиво АД напълно подкрепя инициативата на други публични компании всеки месец да се публикуват месечни финансово-счетоводни отчети на публичните дружества, независимо че частният характер на собствеността не го изисква нормативно. Включвайки се в тази инициатива, Ломско пиво АД има за цел да осигури прозрачност по отношение на дейността за всички миноритарни акционери на дружеството.

Пивоварното дружество ще публикува финансово-счетоводния си отчет за предходния месец на официалната си Интернет страница след 15-о число от всеки месец. Първия месец, за когото ще бъде публикуван отчет, е месец юли 2007 г., а документът ще бъде качен на Интернет страницата на Ломско пиво АД след 15 август 2007 г.

Нека припомним, че 20% от капитала на Ломско пиво АД беше предложен на вторично публично предлагане на Българска фондова борса. На аукциона бяха предложени общо 900 000 броя акции на пивоварното дружество. Съгласно параметрите аукционът трябваше да протече в три последователни работни дни, но поради големи инвеститорски интерес всички предложени акции на Ломско пиво АД бяха изкупени на максимална цена още в първите два дни от борсовата търговия на ценните книжа.

През първото шестмесечие на 2007 година се забелязва ръст в приходите на „Ломско пиво” АД с близо 50%, в сравнение със същия период на миналата година. След изготвянето на предварителния неодитиран отчет на доходите на дружеството за първото шестмесечие на 2007 г., беше регистриран забележителен ръст от 240% спрямо първата половина на 2006 г. в нетната печалба.

Нетната печалба на дружеството до юни 2007 г. възлиза на 401 000 лв. спрямо 118 000 лв. за същия период на миналата година. Тези финансови резултати многократно надхвърлят предварителните прогнози. По прогнозни данни до края на 2007 г. се очаква 50% ръст на приходите от продажби на продукция до 6.73 млн. лв. Прогнозната нетна печалба за тази година е 567 хил. лв. спрямо 501 хил. лв. за 2006 г., което е очакван ръст приблизително с 12%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg