„Ломско пиво” АД ще представи новата си марка бира в Плевен

1290
По време на изложението „Партнерс експо”, което се провежда в град Плевен от 9-ти до 13-ти октомври, „Ломско пиво” АД ще представи нова марка бира – „Мизия”, специално разработена по вкуса на плевенчани. Кръстник на новото пиво е Областният управител на Плевен Цветко Цветков. Новата марка бира на крайдунавската пивоварна ще се дистрибутира в целия Плевенски регион.

През цялото изложение на щанда на пивоварната, между 12 и 13 ч. всеки ден, посетителите ще имат възможност да дегустират целия асортимент от марки бира, произвеждани от пивоварната. Новата марка ще бъде представена официално на 12 октомври 2007 г. от 12 ч. на щанда на компанията.

Според изпълнителния директор на ломската пивоварна Кольо Николов, основната цел при производството на новата марка е разширяване присъствието на „Ломско пиво” в Северна България. Той допълни, че технолозите от „Ломско пиво” са се погрижили бирата да удовлетворява максимално вкуса на гражданите от Плевен.

„Ломско пиво” АД е наследник на основаната от чешките братя Милотин и Хозман в далечната 1894 г. пивоварна в крайдунавския град Лом. Към настоящия момент пивоварният завод е смесено акционерно дружество, учредено през 1997 г. с търговска марка „Алмус – 1894”. Пиваварната е първата в страната, която през месец юли 2007 г. направи публично предлагане на 20% от капитала си на Българска фондова борса.

През първите осем месеца на 2007 година се забелязва стабилен ръст в приходите от продажби на продукция на „Ломско пиво” АД с близо 40% в сравнение със същия период на миналата година. Нетната печалба на дружеството до август 2007 г. възлиза на 811 000 лв., спрямо 31 000 лв. за същия период на 2006 г. Тези финансови резултати многократно надхвърлят предварителните прогнози.

По прогнозни данни до края на 2007 г. се очаква 50% ръст на приходите от продажби на продукция до 6,73 млн. лв. Прогнозната нетна печалба за тази година е 567 хил. лв. спрямо 501 хил. лв. за 2006 г., което е очакван ръст приблизително с 12%.

Днес по позицията се изтъргуваха 6070 акции на нива от 4.01 до 4.40 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg