Ломско пиво с 811 хил. лв. печалба за първите осем месеца на годината

464
Ломско пиво с 811 хил. лв. печалба за първите осем месеца на годината

За първите осем месеца на годината Ломско пиво АД-Лом има печалба преди облагане с данъци в размер на 811 хил. лв., става ясно от отчета за доходите на дружеството, публикуван на интернет страницата на дружеството.

За сравнимия период на предходната година компанията отчита 31 хил. лв. положителен финансов резултат. Само за последния месец дружеството има реализирана печалба от 203 хил. лв., показват още изнесените данни.

Нетните приходи от продажби за периода са 5.117 млн. лв., спрямо 3.416 млн. лв. за година по-рано, което представлява нарастване от 49.8 на сто.

Разходите по икономически елементи до 31 август възлизат на 4.285 млн. лв., срещу 3.319 млн. лв. за първите осем месеца на 2006 г., докато финансовите разходи са 95 хил. лв., или с 29 хил. лв. повече от предходния период.

Основният капитал на Ломско пиво е 4.5 млн. лв. Компанията се листва на Българска фондова борса през юли, когато на аукцион бяха предложени общо 900 хил. акции от дружеството.

В ранната търговска сесия по позицията са изтъргувани 9270 акции на нива от 3.52 и 3.57 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg