Ломско пиво с ръст на приходите от 47% за полугодието

953
Ломско пиво с ръст на приходите от 47% за полугодието

В началото на месец юли 2007 г. ръководството на Ломско пиво АД представи неодитираните финансови отчети за първото шестмесечие на 2007 г., съобщиха за Профит.бг от дружеството.

През първото шестмесечие на 2007 година се наблюдава ръст в приходите на пивоварната с близо 47%, до 3.23 млн. лв., в сравнение с 2.2 млн. лв. за същия период на миналата година.

Нетната оперативна печалба на дружеството достига 401 хил. лв., като стойността й за първата половина на 2007 г. е три пъти по-голяма печалбата за същия период на 2006 г.За ръста на пивоварното дружество допринася проведената през последните две години активна инвестиционна програма, в рамките на която бяха инвестирани 3.8 млн. лв. Също така положителен ефект има и стартиралият в началото на месец април износ на продукция за Румъния, както и на придобиването на две нови марки пиво – „Шопско пиво” и Sofia Premium Lager.

Оценъчните коефициенти на Ломско пиво АД, пресметнати съгласно годишните одитирани счетоводни данни и на база последни 12 месеца (считано от последното тримесечие), са следните:През месец април 2007 г. Ломско пиво АД успешно стъпи на пазара на бира в Румъния с марката „Шопско пиво”. До момента пивоварната успешно реализира над 200 хиляди литра бира в северната ни съседка.

Ломско пиво АД е наследник на основаната от чешките братя Милотин и Хозман в далечната 1894 г. пивоварна в крайдунавския град Лом. Към настоящия момент пивоварният завод е смесено акционерно дружество, учредено през 1997 г. с търговска марка „Алмус – 1894”.

Пивоварната произвежда продуктите си по класическа технология под контрола на Баварския пивоварен институт Weihenstefan – Мюнхен, Германия. „Ломско пиво” АД произвежда асортимент от 11 продукта от марките Almus, Шопско пиво и София.

Продажбите на дружеството за 2005 г. възлизат на 75 010 хектолитра бира, за 2006 г. възлизат на 78 700 хектолитра, а за първото шестмесечие на 2007 г. са в размер на 50 700 хектолитра. Продуктите на пивоварната неколкократно са отличавани с медали на Международното изложение “MONDE SELECTION” – Брюксел, Белгия.

Нека пипомним, че до края на месеца на смесен закрит аукцион на Българска фондова борса ще бъдат предложени до 20% от капитала на Ломско пиво АД. Търговията на ценните книжа ще се проведе на три сесии в три последователни работни дни на цена между 2.12 лв. и 3 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg