Ломско пиво АД свиква редовно годишно общо събрание на акционерите на 24 април, на което ще се гласува решение да регистрира емисията акции на дружеството на БФБ - София - АД и да впише дружеството като публично в регистъра на КФН, според съобщение в Държавен вестник.

Ще бъдат предложени между 20-40% от капитала, но точният размер ще бъде определен от Общото събрание, съобщи за Profit.bg Кольо Николов, изпълнителен директор на Ломско пиво.

ОСА ще гласува и за промяна вида на акциите на дружеството от обикновени, поименни и налични в обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми, с право на глас и номинал един лев всяка и регистрирани по съответна партида на дружеството в Централен депозитар АД.

В момента капиталът на дружеството е 4.5 млн. лв. Основен акционер е Агро инвест инженеринг с дял от 98.33%, в което пък Енемона АД притежава 99.98% от капитала.

ОСА се очаква да оправомощи Съвета на директорите и да възложи на изпълнителния директор лично или чрез изрично упълномощен представител да организира комплектоването и изготвянето на всички необходими документи и приложения за КФН, БФБ - София - АД, и Централен депозитар АД, с цел получаване на потвърждение на проспект за вторично публично предлагане на емисията акции на дружеството и допускането им за търговия на регулиран пазар, включително да извършва всички действия и подписва всички необходими документи във връзка с това.

При липса на определения с устава кворум Общото събрание ще се проведе на 10 май 2007 г. в 11 ч., в управлението на дружеството при същия дневен ред и същите проекти за решения, независимо от представения на него капитал.

Ломско пиво е продало 4 203 хектолитра бира за изминалия месец и 7 875 от началото на годината, според данни от Съюза на Пивоварите в България.