Председателят на УС на Агенция Пътна инфраструктура Божидар Йотов, изпълнителният директор на Пътинвестинженеринг АД инж. Валентин Зарев и главният изпълнителен директор на Трейс Груп Холд АД инж. Цветан Цонев подписаха Протокол образец 2а, с който започва строителството на ЛОТ 2 на АМ Тракия в отсечката Стара Загора-Нова Загора, съобщиха от пресцентъра на АПИ.

„В рамките на 6 месеца се надявам да бъде одобрена и Апликационната форма от Европейската комисия", каза по време на събитието председателят на УС на АПИ Божидар Йотов. Той съобщи, че формата е била прегледана от Джаспърс и агенцията своевременно е отстранила възникналите забележки.

Йотов обясни, че ще бъде обявена обществена поръчка за избор на проект мениджър за Лот 2 на аутобана. „Идеята е мениджърът да се занимава технически с изпълнението, за да имаме западни стандарти", каза още Божидар Йотов.

В изграждането на ЛОТ 2 на АМ Тракия в отсечката Стара Загора-Нова Загора ще бъдат ангажирани около 2 000 човека, съобщи главният изпълнителен директор на Трейс Груп Холд АД инж. Цветан Цонев. Отсечката трябва да бъде готова след 25 месеца.

Подписите си под Протокол образец 2а поставиха и представители на общините Стара Загора, Нова Загора и Раднево.