Лукойл България възнамерява да закупи Петролна база Илиянци

1737
Лукойл България възнамерява да закупи Петролна база Илиянци

В Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е постъпило уведомление за намерението на Лукойл България ЕООД - София да закупи недвижим имот, представляващ Петролна база Илиянци, което би попаднало в обхвата на определението за „концентрация на стопанска дейност”.

В единадесетте регистрирани резервоара в петролна база "Илиянци", собственост на Петрол АД () към момента, могат да се съхраняват 50 000 куб. м дизелови горива и 30 000 куб. м бензини.

Купувачът по сделката принадлежи към групата на „ОАО Лукойл”, Руска Федерация. Очаква се сделката да засегне пазарите на продажба на едро на светли и тъмни горива, съхранението на такива горива и продажбата на масла. Искането е КЗК да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение.

В тази връзка всяко заинтересувано лице може да изрази своето писмено становище относно планираната сделка и въздействието, което нотифицираната пред КЗК концентрация ще окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар на територията на България.

Становището следва да бъде заведено в деловодството на КЗК в срок от седем дни от датата на публикуване на настоящото съобщение (26 март 2008 г. ), като бъде подкрепено със съответни доказателства.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg