М+С хидравлик планира обратно изкупуване на акции

1133
М+С хидравлик планира обратно изкупуване на акции

М+С хидравлик АД-Казанлък () свиква Общо събрание на акцинерите на 16 май 2008 г. в Казанлък, на което ще се гласува предложение за обратно изкупуване на акции от капитала на дружеството.

Максималният брой акции, подлежащи на обратно изкупуване, е до 3% от общия брой издадени акции.

ОСА ще гласува за овлястяване на съвета не директорите да определят конкретните дати за начало и край на изкупуването, като срокът за извършване да е не по-дълъг от 5 години.

Минималната цена ще е най-ниската средно борсова дневна цена за последните 52 седмици преди датата на обратното изкупуване, уточни за Profit.bg Владимир Спасов, ДВИ на дружеството. Максималната в същото време ще е до 75% от най-високата, отново в едногодишен период.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА е 25 април 2008 г.

В х3news също е постъпила информация от М+С хидравлик АД-Казанлък, че окончателната нетна печалба за 2007 година е 4.14 млн. лв.

Стара планина Холд държи 30.91% от капитала на дружеството, а М+С 97 АД и Индустриален Капитал Холдинг са с дял от 24.10 и 22.37 на сто.

Предметът на дейност включва производство, ремонт и търговия на хидравлични изделия и системи.

Днес акциите на компанията поевтиняха с 1.43%, до 9.63 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg