В свое изявление до медиите, разпространено днес, Митко Събев, председател на СД на Петрол Холдинг АД, заяви следното:

Извинявам се на служителите от Агенцията по вписванията за тормоза, упражняван от техния директор, по повод Петрол Холдинг.

Повод за следващите редове е днешната пресконференция, дадена от Боян Терзиев, директор на Дирекция „Длъжностни лица по вписванията" в Агенцията по вписванията.

От неговите изявления, отразени в интернет медиите, с изумление разбрах на какъв тормоз са били подложени длъжностните лица в Агенцията по повод казуса с Петрол Холдинг АД. Както и преди съм казвал, за нас поведението на Виолета Николова ясно говореше за вмешателство и упражняване на натиск, в полза на един от акционерите в дружеството. Не знаех обаче, че този натиск е бил съпроводен с многократни проверки, искане на писмени и устни обяснения, телефонни обаждания, директни заплахи - действия, продължаващи близо два месеца и говорещи за безпрецедентен тормоз, граничещ с издевателство над професионалистите в Агенцията по вписванията.

Без да познавам нито едно от тези длъжностни лица, осъзнавам колко им е било трудно да отстояват своята професионална позиция, когато са заплашени да загубят работата си. Затова искам да се извиня на тях и техните семейства, за това, което са преживели и преживяват. Съжалявам, че казусът с Петрол Холдинг е довел до подобни изпитания, каквито в никакъв случай не съм предполагал, че могат да се случат в рамките на една съвременна държавна институция. Надявам се, че дадената публичност на случващото се, ще доведе до необходимите решения, така че да бъде прекратен произвола - законов и човешки, който се извършва от директора на Агенцията.