Българският WiMAX оператор Макс Телеком ще осигури високоскоростно, безплатно Интернет покритие за всички посетители на концертите от фестивала SOFIA ROCKS powered by SONISPHERE FESTIVAL. Събитието се организира от Болкън Ентъртейнмънт и ще се проведе на 22 и 23 юни, на Националния стадион Васил Левски.

То ще събере в столицата ни водещи хеви и траш метъл банди, като Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax, Manowar, Rammstein и Alice In Chains, а концертите ще се излъчват по цял свят. Макс Телеком ще предостави високоскоростен Интернет до зоната на фестивала, посредством своята широколентова мобилна WiMAX мрежа, а на място екипът на компанията ще изгради WiFi покритие, позволявайки на всички фенове с устройства, поддържащи този стандарт, да използват Интернет и електронна поща.

„Технологиите вече променят начина, по който се забавляваме и днес мобилните компютри, смартфони и таблети са неразделна част от концерти, фестивали и всякакви други развлекателни събития. Затова аз се радвам, че Макс Телеком вече се наложи като компанията, способна да обезпечи този вид прояви с мобилен Интернет, давайки на потребителите пълна свобода при достъпа до социални мрежи, информационни сайтове и онлайн забавления.

WiMAX технологията съчетава три много важни предимства: достъпна е във всички големи български градове; използва се лесно, посредством едно единствено устройство за достъп и без никакви кабели и предлага високоскоростен достъп, подходящ за разговори, пренос на видео и данни. Това прави нашите услуги по-подходящи за обезпечаване с Интернет на концертни прояви, спортни събития и фестивали, в сравнение с други алтернативи" - заяви Красимир Стойчев, собственик на Макс Телеком.

Компанията, която е първият оператор на услуги от четвърто поколение у нас, има най-голям опит в предлагането на специфични решения по конкретни поводи.

Нейната подкрепа за фестивала SOFIA ROCKS е в унисон със стремежа на организаторите да осъществят една технологична революция, осигурявайки специално HD излъчване на концертите в над 450 киносалона в САЩ и над 350 в Европа, Канада и Латинска Америка.

За два дни събитието ще превърне София в метъл столицата на Европа, а подкрепата на Макс Телеком ще позволи на хиляди фенове от България и чужбина да комуникират свободно със своите познати, посредством социалните мрежи, чат и VoIP приложения.