Българският WiMAX оператор Макс Телеком разшири своето покритие в Южна България, стартирайки услуги в градовете Ямбол и Кърджали. Успоредно с това компанията увеличи и уплътни съществуващото си покритие в черноморските курорти Слънчев Бряг и Несебър, както и в старата българска столица Велико Търново.

„Главното предимство на нашите услуги е, че с разширяването на покритието в тези градове ние не само предлагаме една алтернатива за високоскоростен интернет на техните жители, а и позволяваме на всички останали наши клиенти да използват мрежата, когато се намират на територията на тези населени места .

С едно единствено устройство и без никакви кабели вие можете да имате домашен Интернет в София, да го използвате при пътуванията си в Ямбол или Велико Търново, както и по време на почивката си в Несебър или Слънчев Бряг. При това с нужното качество за бизнес цели и онлайн развлечения" - посочи Красимир Стойчев, собственик на Макс Телеком.

Според него именно в лекотата на използването на широколентов интернет навсякъде и по всяко време е голямото предимство на WiMAX технологията, което я откроява сред останалите алтернативи за достъп до мрежата.

Макс Телеком
вече предлага високоскоростен мобилен Интернет на над 3 500 000 души, покривайки градовете София, Пловдив, Пазарджик, Бургас, Варна, Сливен, Благоевград, Велико Търново, Асеновград, Дупница, Перник, Сандански, Кюстендил, Петрич, Банкя, Несебър, Костинброд, Стара Загора, Плевен, Несебър, Ямбол и Кърджали, в курортите Банско, Златни пясъци, Слънчев бряг, в населените места около столицата - Владая, Лозен, както и в кварталите Бистрица, Драгалевци и Бояна.