MasterCard Europe обяви резултати за края на 2010

784
MasterCard Europe обяви резултати за края на 2010

Днес MasterCard Europe обяви резултатите за четвъртото тримесечие на 2010 година за региона на Европа. MaestroTM засили своята позиция като водеща дебитна карта в Европа през 2010 година с 300 милиона издадени карти в региона - повече от всеки друг бранд дебитни карти в Европа.

През четвъртото тримесечие на 2010 г. за региона на Европа MasterCard отчита брутен обем в долари в размер на 225 милиарда долара, което е увеличение от 14.0% в сравнение с четвъртото тримесечие на 2009 г. Обемът на покупките е 168 милиарда долара, като нараства с 13.0% през тримесечието. В периода между 1 октомври и 31 декември картодържателите в Европа са направили повече от 2.1 милиарда транзакции със своите карти с бранда на MasterCard, което е увеличение от 13.7%.

Към 31 декември 2010 година 212 милиона карти с бранда на MasterCard (с изключение на Maestro и Cirrus) са били издадени от клиенти на MasterCard в Европа, което е увеличение с 6,9% спрямо същия период на 2009 година. Европейските картодържатели можеха да използват своите карти с бранда на MasterCard на 9.1 милиона локации в региона и в повече от 31.7 милиона обекта в цял свят.

В допълнение, брандът Maestro се появи на 300 милиона карти. Потребителите сега могат да плащат на POS терминали със своите карти Maestro в над 7.1 милиона търговски обекта в Европа и в 13.1 милиона търговски локации по света.

Хавиер Перез, президент на MasterCard Europe, коментира: „Електронните разплащания продължават да стават все по-предпочитани от потребителите в Европа. През 2010 г. MasterCard засили още повече своите позиции в дебитния сегмент начело с Maestro - единственият в Европа глобален SEPA дебитен бранд. Maestro продължи да бъде привлекателно предложение за национална дебитна карта, като нарастващата й популярност се дължи на потребителите, които предпочетоха по-големия избор със сигурността, добавената стойност и приемането на картите както офлайн, така и за онлайн покупки. Последните постижения включват Белгия с над 500 онлайн търговци и близо 100% от Maestro картите на пазара да са с възможности за електронна търговия. Нито един друг дебитен бранд не предлага подобна експанзия в тази област - - следващата SEPA граница за Европа."

Други ключови бизнес постижения за последните три месеца на 2010 включват:

През декември руската банка Standard Bank стана първата банка в Европа, която предложи на руските потребители MasterCard® MoneySendTM - платформата на MasterCard за плащания от човек-до-човек.

Безконтактната технология MasterCard® PayPassTM продължи да разширява обхвата си в региона с присъединяването на деветия Европейски пазар - България, давайки възможност на потребителите да използват Tap&GoTM за своите покупки, докато в Италия 300,000 карти са активирани за PayPass. Нито едно друго предложение за безконтактни плащания не е на разположение в толкова много държави в Европа като PayPass.

През декември Alitalia стана десетата авиокомпания в Европа, която представи World MasterCard ко-брандирана кредитна карта, като превърна MasterCard в предпочитаната компания за много европейските национални авиолинии след успехите преди това с Lufthansa, Czech Air, Swiss Air и други.

MasterCard приключи годината, като подписа шестгодишно стратегическо корпоративно сътрудничество с Walt Disney EMEA & Русия и Euro Disney - една от най-значимите неспортни сделки за спонсорство на MasterCard в Европа.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg