MasterCard Incorporated и Travelex обявиха, че MasterCard е закупила бизнеса на Travelex за управление на предплатена картова програма (CPM) за 458 млн. долара в брой и още до 55 млн. долара, ако бъдат постигнати определени цели. Сделката се очаква да бъде приключена през първата половина на 2011 г.

MasterCard придобива дейностите на Travelex, свързани с управлението и предоставянето на предплатени потребителски и корпоративни карти за пътуване на бизнес партньори по света, включително финансови институции, търговци на дребно, туристически агенти и бюра за обмен на валута.

Тези дейности управляват и корпоративни предплатени карти за трансгранични възнаграждения и дневни разходи. MasterCard не планира да издава директно карти в резултат на тази сделка.

Като част от сделката MasterCard и Travelex подписаха дългосрочен договор, според който MasterCard ще предоставя услуги за управление на програмата за предплатените карти Travelex Cash Passport, продавани чрез магазините и онлайн каналите на Travelex.

Travelex - най-голямата компания в света, специализирала в обмяна на валута, е новатор на растящия пазар на предплатени карти за пътуване със своята карта Cash Passport, която предоставя на пътуващите по-сигурен и по-удобен начин да плащат в чужбина.