Маунтин Парадайс Инвест АДСИЦ търси от пазара 10.4 млн. лв

639
Маунтин Парадайс Инвест АДСИЦ търси от пазара 10.4 млн. лв

Първоначалното увеличение на капитала на Маунтин Парадайс Инвест АДСИЦ ще е от 500 хил. лв на 10 млн.лв. чрез емитиране на 9.5 млн. нови акции, съобщават от Българска фондова борса.

Номиналната стойност на книжата е 1 лв., а емисионната е определена на 1.09 лв. Това ще рече, че при успех компанията ще привлече от пазара 10.36 млнл. лв.

За целта ще се издадат 9.5 млн. права като съотношението право/акция е 1/1. Присвоеният борсов код на издадените права е MRHA.

Началото на търговията ще се оповести допълнително като прехвърлянето на правата и записването на новите акции ще започне на 19 септември. Крайната дата за търговия с правата е фиксирана на 2 октомври. На 28 октомври ще приключи записването на новите акции.

Райфайзенбанк (България) ще обслужва увеличението на капитала на компанията.
Учредители на дружеството са Туринфо ЕООД със 70% от капитала и институционалният инвеститор ДФ Статус Нови акции чрез УД Статус Капитал с 30%.

В състава на СД влизат две юридически лица и едно физическо. Това са Туринфо ЕООД, избрано за изпълнителен директор и представлявано от Лъчезар Динев, Фигури ООД, представлявано от Мария Шидерова и Радослав Христов, който е и председател на СД.

Маунтин Парадайс Инвест АДСИЦ ще специализира в инвестиции в недвижими имоти, намиращи се в Банско и представляващи четири хотелски комплекса.Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg