Първа инвестиционна банка ще е най-бързо развиващата се българска банка. Това обеща днес при официалното представяне на банката пред журналисти в Българска фондова борса изпълнителният директор Мая Георгиева.

Членът на управителния съвет на банката Евгени Луканов благодари на настоящите и бъдещите акционери, както и на представителите на медиите за доброто отразяване на събитията около банката през последните месеци.

Според Панталей Карасимеонов, Директор на Дирекция "Международни връзки, комуникации и маркетинг" БФБ-София ще спечели много от листването на емитент като Първа инвестиционна банка.

„Първо, че пазарната капитализация на борсата ще премине границата от 20 млрд. лева за първи път в историята си и второ, банката вече се възползва от едно от предимствата на публичните компании, а именно безплатната реклама.

На събитието от страна на Българска фондова борса не присъстваха изпълнителният директор Бистра Илкова и председателят на Управителния съвет Виктор Папазов, които са в Брюксел, където днес БФБ-София ще стане пълноправен член на Федерацията на европейските фондови борси.

След 70 минути търговия по позицията на Първа инвестиционна банка има сключени 325 сделки, в които са прехвърлени 105 815 акции на обща стойност 1.294 млн. лв. Офертите купува/продава са на нива от 12.08/12.10 лв. за брой.