Мажоритарният собственик на варненското дружество Явор АД (

) Интерком груп ООД не възнамерява да иска отписване на дружеството от регистъра на публичните дружества, се казва в корпоративно съобщение на сайта на Българска фондова борса.

По повод промененото търгово предложение за обратно изкупуване на акции, собственост на миноритарните акционери на компанията, Съветът на директорите на Явор АД счита, че търговото предложение съответства на нормативните изисквания и осигурява интересите на акционерите.

Предложената нова цена от 134.20 лв. на акция е напълно справедлива по отношение на акционерите - адресати на предложението, с оглед финансовото и икономическо състояние на Явор АД и бизнес перспективи, както и с оглед на пазарната оценка на дружеството на Българска фондова борса, се казва още в съобщението.

Нека припомним, че вчера търговият предложител Интерком груп ООД отправи ново предложение към останалите акционери на Явор АД, като коригира цената от 133 лв. на 134.2 лв. Обект на сделката са 11 114 акции. Чака се становището на Комисията за финансов надзор.

И днес цената на акциите на Явор АД остава непроменена на средните 130 лв. за лот. До момента са изтъргувани 13 акции.