Мажоритарният собственик на Явор АД не възнамерява да делиства компанията

682
Мажоритарният собственик на Явор АД не възнамерява да делиства компанията

Мажоритарният собственик на варненското дружество Явор АД () Интерком груп ООД не възнамерява да иска отписване на дружеството от регистъра на публичните дружества, се казва в корпоративно съобщение на сайта на Българска фондова борса.

По повод промененото търгово предложение за обратно изкупуване на акции, собственост на миноритарните акционери на компанията, Съветът на директорите на Явор АД счита, че търговото предложение съответства на нормативните изисквания и осигурява интересите на акционерите.

Предложената нова цена от 134.20 лв. на акция е напълно справедлива по отношение на акционерите - адресати на предложението, с оглед финансовото и икономическо състояние на Явор АД и бизнес перспективи, както и с оглед на пазарната оценка на дружеството на Българска фондова борса, се казва още в съобщението.

Нека припомним, че вчера търговият предложител Интерком груп ООД отправи ново предложение към останалите акционери на Явор АД, като коригира цената от 133 лв. на 134.2 лв. Обект на сделката са 11 114 акции. Чака се становището на Комисията за финансов надзор.

И днес цената на акциите на Явор АД остава непроменена на средните 130 лв. за лот. До момента са изтъргувани 13 акции.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg