Мажоритарният собственик на Явор АД отправя търгово предложение

795
Мажоритарният собственик на Явор АД отправя търгово предложение

Търгово предложение за закупуване на ценни книжа от миноритарните акционери на Явор АД е постъпило в Българска фондова борса, уведомяват от капиталовата институция. Предложителят е Интерком груп ООД-Варна, притежаващ 101 423 акции, или 90.12% от капитала на публичната компания.

Предлагана цена за една акция е 133 лв., като упълномощеният инвестиционен посредник е ИП Булекс Инвест АД.

Обект на търговото предложение са 11 114 бр. акции, като срокът за приемане на офертата е 28 дни, считано от деня, следващ датата на публикуване на търговото предложение в два централни ежедневника.

Комисията за финансов надзор все още не е взела отношение по представеното търгово предложение, се казва още в съобщението.

Вчера от компанията оповестиха резултатите си към последно тримесечие на 2007 г. Според предоставените данни печалбата на варненската компания Явор АД за миналата година възлиза на 17.234 млн. лв., благодарение на продажбата в средата на октомври на имот за 14.4 млн. евро с ДДС. Положителният финансов резултат за 2006 г. е бил 1.063 млн. лв.

Засега по позицията са сключени три сделки за общо 26 акции, разменени между 126 лв. и 130 лв. Пазарната капитализация на компанията нараства с 1.82%, до средните 126.77 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg