Мажоритарят на Оргахим отхвърля предложение за разпределение на дивиденти

867
Мажоритарят на Оргахим отхвърля предложение за разпределение на дивиденти

На провелото се днес общо събрание на акционерите на Оргахим АД – Русе () нямаше изненади – всички точки от дневния ред бяха приети, според източници на Profit.bg.

Предложение от институционален инвеститор за разпределянето на 90% от печалбата за 2007 г. като дивидент бе отхвърлено от мажоритаря.

Акционерите са взели решение за разпределяне на печалбата за 2007 г. в размер на 6.764 млн. лв. за допълнителни резерви.

Събранието също прие доклада на управителните органи за дейността на дружеството през 2007 г. и ги освободи от отговорност.

Нека припомним, че на заседание на Управителния съвет на Оргахим АД е взето решение за стартиране на процедура по преструктуриране дейността на компанията чрез разделяне на различните видове производствени сегменти.

Юридическата форма на отделянето ще бъде чрез учредяване на ново АД, съгласно изискванията на Търговския закон. Новото дружество ще обслужва бизнеса за производство на фталов и малеинов анхидрид.

За една година шестмесечните приходи от продажби на Оргахим АД скачат с 20% от 56 млн. лв. на 67.35 млн. лв. Печалбата на Оргахим в края на първото полугодие на 2008 г. е 3.02 млн. лв. (6 лв. за акция) при 6.33 млн. лв. преди година.

Последната сделка по позицията е на цена 199 лв. за акция, която за последните 12 месеца е паднала на половина. Пазарната капитализация на компанията е под 100 млн. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg