Мажоритарят на Явор АД коригира търговото си предложение

527
Мажоритарят на Явор АД коригира търговото си предложение

Мажоритарният собственик на Явор АД () Интерком груп ООД отправи ново търгово предложение за обратно изкупуване на дяловете на миноритарните акционери в публичната компания, съобщиха от Българска фондова борса. Предлаганата цена за една акция е 134.20 лв., като обект на сделката са 11 114 бр. ценни книжа.

Срокът на предложението е 28 дни, считано от деня, следващ датата на публикуване на търговото предложение в два централни ежедневника. Комисията за финансов надзор не е взела отношение по представеното коригирано търгово предложение.

Броят на акциите, притежавани пряко и чрез свързани лица от Интерком груп ООД, са 101 423 акции, или 90.12% от капитала на Явор АД. Упълномощеният инвестиционен посредник е Булекс Инвест АД.

Нека припомним, че предишното търгово предложение бе на цена от 133 лв. за една акция.

В края на януари стана ясно, че Комисията за финансов надзор наложи временна забрана на търгово предложение от Интерком груп ООД.

Днес се изтъргуваха пет акции на Явор, като средната им цена остана без изменение от 130 лв. за лот.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg