Медика АД разпределя по 3.00 лв. дивидент на акция

440
Медика АД разпределя по 3.00 лв. дивидент на акция

Общото събрание на Медика АД е взело решение за разпределението на брутен дивидент от 3 лв./акция, или 2.85 лв. нетен дивидент, става ясно от съобщение на X3News.

Изплащането на дивидентите на акционерите ще се извърши чрез Централен депозитар.
Начална дата за изплащане на дивидента е 16 юни 2008 г.

Последната дата за сключване на сделки с акциите на Медика АД, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, е 30 април 2008 г.

За 2008 г. Медика АД прогнозира печалба от 1.8 млн. лв., спрямо положителен финансов резултат от 1.318 млн. лв. за година по-рано.

Очакваните приходи от продажба на продукция са в размер на 14.9 млн. лв., или ръст от 11% спрямо 2007 г.

Инвестиционната програма на дружеството предвижда инвестиции за подобряване на досиетата на генерични препарати, закупуването на ново производствено оборудване за лекарства и компреси, оборудване за производство на пара, изграждане на склад за медицински изделия и инвестиции на пазара, свързани с налагане на нови продукти.

Общият размер на предвижданите инвестиции е в размер на 4 млн. лв. До момента сделки по позицията липсват, като офертите купува/продава са на нива от 135/141 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg