Медика достигна миналогодишния си оборот още през септември

422
Медика достигна миналогодишния си оборот още през септември

Медика приключи деветмесечието, отчитайки 35.17% ръст на приходите от продажби спрямо същия период на 2010 година, като вече достигна миналогодишния си оборот, съобщиха от публичната компания.

„През 2011 г., която е юбилейна за Медика, дружеството отчита резултатите от провежданата последователна политика на преструктуриране на продуктовото си портфолио и модернизиране на производството", се посочва в съобщението.

Ръстът в продажбите на фармацевтични продукти е близо 20%, като през септември той е удвоен спрямо същия период на 2010 година. Още по-сериозно е нарастването на продажбите на медицински изделия за деветмесечието - над 48%.

Основният принос в тези резултати е на износа на продуктите на Медика. Той е удвоен спрямо миналата година и относителният му дял в общите продажби е нараснал от 26% през 2010-а до 36% през 2011 година.

„Внимателният прочит на цифрите показва, че факторите довели до този ръст са не толкова конюнктурни, а разработване на нови пазари и клиенти, както по отношение на лекарствата, така и на медицинските изделия", допълват от компанията.

Акциите на Медика не са търгувани на борсата от 26 септември, от когато цената се е закотвила на 2.25 лв. за лот.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Едно от най-добрите депозитни предложение за парите ви

Депозитът „Всичко е точно“ е специално за вас