Медика предприе мерки за преструктуриране на завода

838
Медика предприе мерки за преструктуриране на завода

Медика реализира важен етап от дългосрочната си програма за териториално преструктуриране на завода, информираха от публичната компания.

Дружеството предприе през този октомври действия по разрушаване и разчистване на сгради от отпаднали производства, с цел бъдещо освобождаване на терени от площадката на завод Медика в Сандански.

След освобождаване на площите ръководството на дружеството възнамерява да използва част от тях за развитие на нови инвестиционни проекти, а останалата площ да предложи за продажба на други инвеститори, посочват от компанията.


Медика приключи деветмесечието на 2010 г. с неконсолидирана печалба в размер на 1.09 млн. лв., което е повишение на годишна база от 46%.

Нетните приходи от продажби се свиват през наблюдавания период с 2.44%, до актуалните 9.67 млн. лв. Компанията постига и намаление на оперативните си разходи с 6.6%, до 8.45 млн. лв.

Акциите на Медика не са търгувани на БФБ-София днес. Последните сделки с книжата на компанията са от 22 октомври, от когато цената се е установила на 1.981 лв. за лот.

Сн.: Официален сайт на Медика

Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg