Медика реализира важен етап от дългосрочната си програма за териториално преструктуриране на завода, информираха от публичната компания.

Дружеството предприе през този октомври действия по разрушаване и разчистване на сгради от отпаднали производства, с цел бъдещо освобождаване на терени от площадката на завод Медика в Сандански.

След освобождаване на площите ръководството на дружеството възнамерява да използва част от тях за развитие на нови инвестиционни проекти, а останалата площ да предложи за продажба на други инвеститори, посочват от компанията.

Медика приключи деветмесечието на 2010 г. с неконсолидирана печалба в размер на 1.09 млн. лв., което е повишение на годишна база от 46%.

Нетните приходи от продажби се свиват през наблюдавания период с 2.44%, до актуалните 9.67 млн. лв. Компанията постига и намаление на оперативните си разходи с 6.6%, до 8.45 млн. лв.

Акциите на Медика не са търгувани на БФБ-София днес. Последните сделки с книжата на компанията са от 22 октомври, от когато цената се е установила на 1.981 лв. за лот.

Сн.: Официален сайт на Медика