Медийни Системи разпределя дивидент от 19 стотинки на акция

897
Медийни Системи разпределя дивидент от 19 стотинки на акция

На проведено днес Общо събрание на акционерите на Медийни Системи АД-Стара Загора е взето решение за разпределянето на брутен дивидент в размер на 380 хил. лв. (0.19 лв. на акция) за 2006 г., съобщава БФБ.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на Борсата, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, е 25 април 2007 г.

Печалбата на дружеството за 2006 г. е в размер на 437 хил. лв., а от останалата част се заделят 43.7 хил. лв. за фонд "Резервен" и 13.3 хил. лв. като "Неразпределена печалба".

Също така 951 хил. лв. от неразпределена печалба от минали години се заделя за покриване на загуба от минали години. От неразпределена печалба от минали години 88 хил. лв. остават като "Неразпределена печалба".

Медийни Системи е с основен капитал от 2 млн. лв., като Тадо-Трейд Екшън Дивелъпмънт Организейшън АД държи 84.76 на сто.

С решение на Съвета на директорите дружеството ще увеличава капитала си от 2 млн. лв., на 3,5 млн. лв., като за записване са предложени 1.5 млн. акции, всяка с номинална и емисионна цена от един лев.

Днес акциите на Медийни Системи поскъпнаха с 6.08% до средно ниво от 6.11 лв. при обем от 1 271 броя.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...