След направената проверка от страна на Българската агенция по безопасност на храните всичките 4.2 тона негодно месо, което беше открито, вече е напълно унищожено. Това заяви днес Елица Цанева, председател на Управителния съвет на компанията.

Разваленото месо, което беше открито при проверка на Българската агенция по безопасност на храните, не е напускало границите на „Меком” АД и не е разпространявано в търговската мрежа.

„Нито грам от негодното месо никога не е стигало до магазините, тъй като предприятието не работи,” коментира Елица Цанева.

В момента новото ръководство на „Меком” АД, което пое управлението на компанията през лятото, прави пълен анализ и due diligence на състоянието на предприятието и е спряло производството и всякаква търговска дейност от 2 месеца насам.

Негодната суровина е заварено положение от предишните собственици на комбината. Предстояло е тя да бъде унищожена чрез екарисаж, но се е изчаквало да завършат всички финансови и правни анализи след смяната на собствеността.