Мел Холдинг купи 40.66% от Свиневъдство-Преславец

542

Мел Холдинг АД е придобил 82 055 акции, или 40.66% от капитала на Свиневъдство-Преславец АД-София, съобщават от Българска фондова борса.

Сделката бе осъществена днес на блоков сегмент, като цената на акция бе 4.10 лв., а общата стойност на транзакцията възлезе на 336 хил. лв.

Като продавач в институцията е отразен Кооперация КПФС Млекарево-с. Млекарево, занулил дела си в компанията, след като придоби участието си в последните два месеца.

След сделката участието на Мел Холдинг ще нарасне до 90.21 на сто, като се очаква и търгово предложение към останалите акционери на дружеството.

ИП Евро Гарант АД бе инвестиционният посредник по сделката днес.

За първото тримесечие на 2007 г. Свиневъдство-Преславец има загуба от 2 хил. лв., спрямо 14 хил. лв. отрицателен финансов резултат за година по-рано.

Последната сделка с акциите на дружеството бе сключена по време на търговската сесия от 5 юли на цена от 4.10 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg