Мел Инвест Холдинг прехвърли 14.67% от Джерман-София

801
Мел Инвест Холдинг прехвърли 14.67% от Джерман-София

В блокова сделки, осъществена по време на вчерашната търговска сесия Мел Инвест Холдинг АД прехвърли 6200 акции, или 14.67% от капитала на Джерман-София АД-София, съобщава БФБ-София.

Цената на акция на блоковата сделка е 19.24 лв., а общата стойност на сделката възлиза на 119 228 лв. Купувач на пакета е Мелничен комплекс – Дупница ООД.

След прехвърлянето Мел инвест Холдинг вече притежава 38.49% от капитала на дружеството, докато Кооперация Зърно и Министерство на земеделието и горите имат съответно 5.27 и 4.58 на сто.

За 2006 г. Джерман-София АД отчете загуба от 29 хил. лв., спрямо положителен финансов резултат от 22 хил. лв. за година по-рано.

Предметът на дейност на дружеството включва отдаване под наем на движими и недвижими вещи, производство на брашна, изкупуване, съхранение и заготовка на зърнени храни, транспортна и търговска дейност в страната и чужбина и др.

Последната сделка с акциите на дружеството на БФБ-София бе сключена по време на търговската сесия от 26 юли 2006 г. на цена от 5.00 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...