Мел инвест холдинг прехвърли дела си в Джерман-София

810
Мел инвест холдинг АД-София е прехвърлил 6200 акции, или 14.67% от капитала на Джерман-София АД-София, става ясно от съобщение на БФБ-София.

Сделката бе сключена на блоков сегмент на 21 юни с цена на акция от 19.24 лв., или общата стойност на транзакцията е 119 288 лв.

Като купувач в институцията е отразен Таньо Танев, увеличил дела си до 29.2 на сто.

Данни на борсата показват, че Мел инвест холдинг е продал 53.16 на сто от капитала на дружеството само от април насам. Мелничен комплекс–Дупница ООД-Дупница има 29.22% от компанията, а Министерство на земеделието и горите държи 4.58%.

Джерман-София обяви загуба от хиляда лева за първите три месеца на годината спрямо загуба от 4 хил. лв. за година по-рано. За същия период Мел инвест холдинг има консолидирана печалба в размер на 60 хил. лв. спрямо 9 хил. лв. положителен финансов резултат за година по-рано.

Днес общо 50 акции на холдинговото Мел инвест холдинг бяха изтъргувани на цена от 1.625 лв. за брой, докато книжата на Джерман-София се търгуваха за последно на 26 юли 2006 г. на цена от 5.00 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg