В Българска фондова борса е постъпило заявление за преместване на емисия от акции, издадена от Параходство Българско речно плаване АД-Русе, от Неофициален пазар на акции, сегмент “А” на Официален пазар, пазар на акции, сегмент “В”.

Нека припомним, че за да се търгува едно дружество на Официален пазар на акции, сегмент “В”, то трябва да има поне 5 завършени финансови години и пазарна капитализация от 20 млн. лв.

Минималният изискуем free float e 10%, а броят на акционерите не трябва да е по-малък от 500. Само преди седмица на по-горен сегмент бе преместена и емисията на Спарки-Елтос.

Средномесечният оборот с емисията през последните шест месеца трябва да е по-висок от 100 хил. лв., а сключените сделки – 100 на брой за същия период. Емитентът трябва да е завършил 2 от последните 5 години с положителен финасов резултат.

За първото шестмесечие на годината компанията отчита печалба от 3.03 млн. лв., в сравнение с 254 хил. лв. година по-рано.

Днес по позицията бяха сключени общо 27 сделки за общо 5006 лота на нива от 9.97 и 10.28 лв. за брой, като стойността на транзакциите възлезе на 50 474 лв.