Министър Петър Димитров предлага в „Кремиковци" да влезе прокурист

620
Министър Петър Димитров предлага в „Кремиковци

Министър Петър Димитров изпрати днес писмо до Law Debentur, попечител на собствениците на облигации, до Прамод Митал, председател на Надзорния съвет на „Кремиковци" АД и до Управителния съвет на дружеството.

В него министърът на икономиката и енергетиката настоява мажоритарният собственик Прамод Митал да осигури парична гаранция от 80 млн. евро за реализиране на плана за жизнеспособност, 50 млн. евро за оборотен капитал, и не по-малко от 20-25 млн. евро за изпълнение на екологичните ангажименти на дружеството.

Предложението на министър Петър Димитров към Надзорния и Управителния съвет на дружеството е да се избере прокурист, който се ползва с доверието и на собствениците, и на държателите на облигации.

По този начин ще се създадат необходимите условия за ритмична работа на дружеството и възможността да се извършат проверките от страна на министерството на икономиката и енергетиката, се казва в писмото.

Министър Петър Димитров изразява убедеността си, че „Кремиковци" АД е предприятие с бъдеще и държавата ще направи всичко необходимо в рамките на закона, за да го подпомогне в изпълнението на Индивидуалния план за жизнеспособност.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg